Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) birincisi ve ikincisi tercihlerini tıp fakültesinden yana kullandı. Ayrıca bu şampiyonlar LYS sınavına katılacak olan öğrencilere de öneriler verdi.
Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Türkiye birincisi olan İbrahim Ethem Hamamcı ve ikinci olan Ömer Faruk Sevim, üniversite seçimlerini tıp alanında yaptılar ve sınava girecek adaylar için tavsiyelerde bulundular.
LYS SINAVINA GİRECEK OLAN ADAYLARA TAVSİYELERDE BULUNDULAR
Konu ile ilgili İstanbul Medipol Üniversitesi’nde bir basın toplantısı gerçekleşti ve başarılı bu 2 aday konuşma yaptı. Üniversiteye girdikleri için büyük heyecan duyan LYS birincisi İbrahim Ethem Hamamcı, sınava girecek adaylara bireysellikten çok grup çalışmasını önerdi. Kendi çalışmasından bahseden Hamamcı, aşırı şekilde ders çalışmadığını ama sınavda yeterli puanı alabilecek kadar çalışmalar yaptığını vurguladı.
Mutlaka düzenli bir şekilde çalışılması gerektiğini söyleyen Hamamcı, kendisinin tek başına değil de arkadaşları ile grup halinde ders çalıştıklarında daha iyi motive olduğunu belirtti. Ayrıca çok soru çözmek yerine konu odaklı çalıştığını ifade eden Hamamcı, sınav sistemindeki soruların da bu yönde değişiklik göstermeye başladığına dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği ders kitaplarına mutlaka düzgün bir şekilde çalışılması gerektiğini vurgulayan Hamamcı, bu sayede güncel soru tiplerinin görülebileceğini ve daha çok sözel olarak ifade edilen soruların sorulmaya başladığına değindi. Sınava çalışma sürecinde mutlaka zorlukların yaşandığına dikkat çeken Hamamcı, stresli ve sıkıntılı hallerin gayet normal olduğunu ama bu sıkıntıların içe atılması yerine yakın çevreyle paylaşılmasını önerdi. Konuşmanın kişiyi çok fazla rahatlattığına dikkat çeken Hamamcı, bir hedef belirlemenin ve bunu da yakın çevre ile paylaşmanın doğru olacağını vurguladı. Kendisinin böyle davranmadığını aktaran Hamamcı, dolayısı ile zorluklar yaşadığını belirtti.
DERS ÇALIŞMA PROGRAMI OLUŞTURUN
LYS sınav ikinci olan Ömer Faruk Sevim de açıklamalarda bulundu. Programlı bir şekilde çalışmanın şart olduğunu aktaran Sevim, rehber hocalardan da destek alınması gerektiğinin altını çizdi. Herkesin hayat akışının farklı olduğunu belirten Sevim, dolayısı ile bu akışa uygun şekilde bir çalışma programının oluşturulması gerektiğine değindi. Ayrıca Sevim, kendisinin çok fazla ders çalıştığını ve sıkıntılı olduğu zamanlarda da bunları öğretmeniyle paylaştığını dile getirdi.
